Dissabte, a Portugal, Toni Bou (1986, Piera, l’Anoia) va guanyar per 15à vegada (totes de 2007 ençà). Si ho afegim als 14 en la modalitat X-Trial, tot plegat en són 29. I si hi afegim els 7 títols de Jordi Tarrés, els 2 d’Adam Raga i el de Marc Colomer, Catalunya té en total 25 títols, per sobre dels 17 de Regne Unit. Cap pilot espanyol no n’ha guanyat cap.

També a Portugal, Laia Sanz (1985, Corbera de Llobregat, Baix Llobregat) va obtenir-hi el 14è mundial, 8 anys després del darrer. Els darrers anys, Sanz s’ha dedicat a l’Enduro i al Dakar. S’esdevé que de les 22 edicions que han tingut lloc a part Sanz, solament han esdevingut campiones del món la britànica, i sotscampiona enguany,  Emma Bristow (7) i l’alemanya Iris Krämer. 

Catalunya 39 -Espanya 0

Però això no és obstacle perquè el diari “Sport”, editat a Catalunya, exhibeixi autoodi i espanyolisme quan diu literalment que és “una página dorada más para la historia española en el mundo del motor y en el mundo del Trial”. Per si no n’hi hagués prou, l’article afirma que Sanz es va imposar a la darrera prova a la “también española” Berta Abellán… que és de Terrassa.

Ahir diumenge, el també català Àlex Palou (1997, Sant Antoni de Vilamajor, Vallès Oriental) que tenia possibilitats a Laguna Seca de proclamar-se campió una cursa abans de l’acabament del campionat, va acabar segon i només necessita acabar 11è a la darrera cursa per guanyar la competició Indycar.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , , , ,