El 2 de juny, el Tribunal General de la Unió Europea va concedir provisionalment la immunitat als europarlamentaris pel Reino de España, Carles Puigdemont, Clara Ponsatí i Toni Comín. Ho va fer abans que el Parlament Europeu hi presentés al·legacions. Tots els mitjans no lliures de Catalunya, és a dir, els públics i subvencionats, és a dir, gairebé tots, es van llençar a magnificar la decisió, que ens van vendre com un gran triomf.

Catdavant, al contrari, va informar objectivament del fet que podien ser retirades, tan aviat com el Parlament Europeu hi presentés al·legacions.

Això és precisament el que ha estat anunciat avui. El TGUE retira la immunitat als tres eurodiputats, però considera que continuen protegits per a exercir les funcions que fan al Parlament Europeu. Tot això mentre els mesos vinents estudiarà el fons del recurs presentat pels tres eurodiputats.

És a dir, com prou vam avançar, una excusa per a excitar l’independentisme i avui aixafar-lo un altre cop. Cal mitjans lliures que no siguin altaveus del poder polític sinó eines properes al poble que controlin els qui manen, cosa impossible mentre en depenguin econòmicament.

*Si n’estàs tip, que els politics i mitjans de comunicació ens enredin, ajuda’ns a trencar la censura tot fent créixer Catdavant, i escampa aquest i tots els nostres articles.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , , , , , ,