El clavegueram de l’Estat, concebut per a criminalitzar l’independentisme i Podemos, inclou també la ‘caverna mediàtica’ tal i com la va batejar Joan Laporta. Mauricio Casals, president de La Razón i principal accionista d’Atresmedia (Antena 3, La Sexta, OndaCero, Europa FM, Planeta…), ha estat acusat en el cas Villarejo per haver contractat l’excomissari amb l’objectiu d’espiar els germans Pérez Dolset, propietaris del grup de serveis mòbils avançats ZED. L’Audiència espanyola fa una investigació de Casals perquè considera que actualment és la sola persona de qui existeixen indicis d’haver participat en aquests fets, susceptibles d’ésser qualificats com a delictes de subornació i revelació de secrets.

L’encarregat dels informatius d’Antena 3, Vicente Vallés, que fa poc va ésser doblement guardonat, ha optat per un silenci delator en un context mediàtic d’indiferència còmplice -tret del diari Público, que regularment ha fet sortir a la claror tots els escàndols del clavegueram, gràcies al treball de Patricia López. Aquesta jornalista va recalcar la connexió entre Villarejo i Casals perquè era reflectida al sumari del cas Nicolás.

De fet, P. López té constància d’un dinar que Villarejo i Casals van compartir amb Adrián de la Joya, inculpat per la causa Lezo, i Antonio García Ferreras -presentador del programa ‘Al rojo vivo’ de La Sexta i exdirector de comunicació i continguts del Real Madrid amb Florentino Pérez-, per tal de manipular l’opinió pública i tractar d’altres negocis tèrbols, com ara l’atribució a Pablo Iglesias d’un fals compte a Europacific Bank. Villarejo també era implicat en la famosa ‘Operació Catalunya’, per mitjà de la qual es volien fabricar delictes contra independentistes i  en què l’exministre Fernández Díaz es vantava d’haver destrossat la sanitat catalana.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , , , ,