Mancaven tan sols unes hores perquè fes 4 anys dels cops de porra, les estirades de cabell i les bales de goma de les forces espanyoles d’ocupació, el 1r d’octubre del 2017. Aquest va ser el moment triat pel Parlament per tornar a trair, amb burla afegida, milions d’independentistes.

La proposició de la CUP de fer un referèndum d’independència a l’escocesa, que omet la taula de negociació i omet també que ja en vam guanyar un fa 4 anys, tan sols va obtenir els vots favorables dels seus 9 diputats. El més ridícul és que ERC s’hi va abstenir; Junts hi va votar contra, com Vox, PP, PSC i Comuns; i Ciudadanos no hi va poder participar.

Tres partits suposadament independentistes, dos que són part del Govern, tots tres han votat diferent i, per afegitó, en un tema relatiu a la independència. Tal com va passar amb la candidatura catalano-espanyola als Jocs Olímpics del 2030. 

Però el pitjor no va ser això. El Parlament de Catalunya va aprovar una proposició de resolució d’Esquerra Republicana i Junts per Catalunya que estableix que solament un referèndum d’autodeterminació acordat amb l’Estat espanyol pot substituir el mandat polític del referèndum del 1r d’octubre. La traïció és doble. Per una banda, deslegitima el referèndum d’independència guanyat al 2017 i, per l’altra, deslegitima la DUI, única via real a la independència i que fa 6 anys que poden fer i no fan.

 

 

Realment cal molta dissonància cognitiva per no acceptar que ERC, Junts i CUP no  treballen per fer la independència.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , ,