Catdavant té poc més d’un any de vida, així doncs no vam poder informar del que van ser els atemptats del 17-A del 2017. Sí que després ha estat un tema important per a aquest diari en un grapat d’articles dels quals destaquen “L’Estat espanyol és darrere la mortaldat del 17 d’agost de 2017 a Barcelona” i “Tot a punt per a la sentència espanyola que mentirà sobre els atemptats del 17-A a Barcelona i Cambrils”. Qui vulgui anar a fonts en temps real a Catalunya pot veure el documentari La Mentida, fet del 2016 al 2019, el qual en parla i, sobretot, sentir els programes del 9 al 13 de Radio Hadrian a YouTube. 

Hem deixat passar un temps de les paraules del comisario Villarejo, que ha afirmat que el CNI volia fer un ensurt als catalans però que se li’n va anar de les mans. Perquè molt més important que la notícia per ella mateixa eren les reaccions dels estats amb morts i del govern de la Generalitat. Ambdues han destacat per la tebior. 

Passa que un responsable policial afirma en seu judicial que els serveis secrets espanyols són al darrere d’un atemptat amb morts i ferits de molts estats, i cap d’aquests estats se n’exclama? I els grans mitjans de comunicació del món ho callen? Té alguna altra explicació com que ja ho sabien i ho van preparar junts? On són les accions de les famílies estrangeres dels morts?

Per si no n’hi hagués prou, a Catalunya poca cosa ha passat més enllà de xerrameca i peticions de comissions d’investigació urbi et orbi.

Per a coronar el fet, Villarejo ha comès el delicte 450 del Código Penal espanyol per no impedir la comissió del delicte, ni posar-lo en coneixement de les autoritats. 

És molt còmode i evident culpar tan sols Madrid del 17-A. Però per a saber la veritat cal ser valents i trobar còmplices més lluny i més a prop de la capital de l’estat.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , ,