El teatre Olympia de València acollirà aquest matí la presentació d’una nova plataforma progressista −encara sense nom− que aplegarà Ada Colau, la vicepresidenta valenciana Mònica Oltra, la portaveu de Más Madrid Mónica García i l’actual ministra de Treball Yolanda Díaz. En l’acte també hi intervindrà Fátima Hamed, la primera dona musulmana al parlament de Ceuta.

En cas de prosperar, faria la competència directa al PSOE en una esquerra cada cop més fragmentada que continua afeblint la marca Podem, ja prou diluïda dins del govern espanyol però que es manté amb el pretext de l’arribada del llop de l’extrema dreta.

Les xarxes han bullit amb l’anunci i algunes votants penedides d’haver votat la formació morada han acusat aquesta “nova esquerra” de defensar qüestions poc compatibles amb el feminisme com ara la prostitució, la gestació subrogada o el vel.

Sens dubte, una bona oportunitat per a Colau de continuar aferrant-se a una cadira i revifar una popularitat que a còpia de diversos escàndols ha anat minvant progressivament.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , , , ,