D’avui ençà fins al dia 12 de novembre, tindrà lloc a Glasgow (Escòcia) la cimera sobre canvi climàtic o COP26.

L’esdeveniment es farà al SEC Centre que, fins al 2017, es deia Scottish Exhibition and Convention Centre però, a l’estil de rebatejar Aigües de Barcelona com a Agbar, ha renunciat a mencionar-hi Escòcia al nom. D’altra banda, el web oficial de l’esdeveniment www.ukcop26.org diu clarament que és un esdeveniment organitzat pel Regne Unit, amb col·laboració amb Itàlia.

Els líders nacionals hi participaran els dies 1 i 2 de novembre. Els presidents de Rússia, Vladimir Putin, de la Xina, Xi Jinping, o del Brasil no hi assistiran. Sí que ho faran Joe Biden dels Estats Units, Justin Trudeau pel Canadà o les primeres autoritats de l’Índia o Israel.

La primera ministra escocesa Nicola Sturgeon ha afirmat que no aprofitarà la cimera per a promoure la causa de la independència, mitjançant un híbrid pujolià-junquerià. Del primer, ha agafat l’”això no toca” i, de Junqueras, allò que ningú no pot posar en dubte el compromís del seu partit amb la independència. 7 anys després de la tupinada escocesa dirigida per ella i per Alex Salmond, no és pas que en tinguem dubtes, és que tenim certesa que no la vol.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , ,