Àustria continua al cor de la polèmica en relació amb la vaccinació de la Covid-19. Primer, va ser l’oferiment d’un prostíbul de 30 minuts de franc de “serveis” a qui es vaccinés a les seves instal·lacions. Després, el confinament discriminatori solament a no vaccinats, posat en marxa dilluns 15 de novembre arreu del país.

Ara, s’ha decidit ampliar l’infringiment de drets a tota la població. I, a més a més, s’ha culpabilitzat els no vaccinats pel fet d’acusar-los de no ser solidaris. Som davant d’una operació il·legal i immoral pròpia de la distòpia “1984”, escrita per Orwell al 1949. Cal recordar ara i sempre que el Codi de Nuremberg impedeix obligar ningú a prendre medicaments contra la seva voluntat.

El govern austríac va anunciar divendres que el confinament s’ampliava a tota la població i que es faria obligatòria la vaccinació de tots els residents a partir del 1r de febrer. Les raons per aquest canvi de les restriccions no són pas de salut, sinó polítiques i de poder i conveniència.

Si tan sols fa quatre dies que es va aplicar el confinament, és a dir, menys del període d’incubació, decidir d’ampliar-lo a tota la població és impossible que s’hagi decidit a partir de dades analitzades. Per tant, solament pot tenir el motiu contrari, és a dir, tirar sorra als ulls de la població austríaca i mundial per a impedir que esdevingui evident la fallida de la mesura.

Endemés, sectors de la policia i l’exèrcit han rebutjat de col·laborar en la implantació de la mesura i tenen voluntat de participar a les manifestacions organitzades per avui dissabte a Viena.

El govern austríac ha reconegut la seva incapacitat per a augmentar el número de vaccinats, que sempre anuncien a 65%. Al contrari, no sembla que tinguin cap intenció de dimitir per incompetents. No cal dir que els qui tolerem el que passa a la Catalunya processista poc hi tenim a dir.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , ,