Associacions de famílies amb fills sords (APANSCE i Volem Firmar i Escoltar) i les AFA de l’Escola Tres Pins i AFA del CEE Josep Pla, juntament amb associacions adherides de persones sordes, intèrprets, universitats, investigació sobre el bilingüisme en llengua de signes, accessibilitat universal, així com la Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA) i la Confederació Estatal de Persones Sordes d’Espanya (CNSE) s’uneixen pels drets de la infància sorda i es concentraran davant del Departament d’Educació demà a les 10 h.

Aquestes entitats exigeixen una educació bilingüe real en llengua de signes catalana (LSC) i llengües orals (LO) per a l’alumnat sord, a totes les etapes educatives i a tot el territori català. La plataforma Volem Signar i Escoltar assegura que l’alumnat sord no té modalitat educativa bilingüe en LSC i LO a l’ESO, que s’han quedat sense recursos i que l’alumnat sord català pateix discriminació i privació lingüística, “en major o menor grau per culpa del Departament d’Educació en no poder estudiar en igualtat d’oportunitats”.

Els convocants afirmen que s’estan vulnerant amb total impunitat diverses normatives: la Llei 17/2010 de la Llengua de Signes Catalana, el Decret d’Inclusió 150/2017 i l’article 24 de la Convenció dels Drets de les Persones amb Discapacitat de les Nacions Unides del 2006.

Es tracta de 150 famílies amb fills i filles sordes que “ja no poden més” i estan disposades a fer-se escoltar pel conseller Cambray, “que no fa cas de la infància sorda des que va arribar al càrrec” segons els convocants.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , ,