El Periódico de España, un nou digital que va sorgir el 12-O per saturar una mica més la dreta mediàtica, s’ha fet ressò d’un report sobre delictes d’odi  a Espanya presentat per l’eurodiputada de Ciutadans Maite Pagazaurtundúa. Atenent aquesta política de la formació carabassa, gairebé el 50% dels delictes d’odi registrats a la península entre 2015 i 2018 estaven relacionats amb el racisme i la xenofòbia.

L’anàlisi recull 80.000 dades d’Espanya, França, Itàlia, Alemanya, Hongria i Polònia, que van sumar un total de 32.226 delictes d’odi, el 12,2% dels quals es van registrar a Espanya. La sorpresa és que l’eurodiputada de C’s hi inclou l’hispanofòbia, un fenomen “fora de radar” que defineix com una “subcultura de la hostilitat i l’aversió a Espanya” detectada a Catalunya i al País Basc.

Aquest diari digital de recent creació té la barra d’assegurar que, d’ençà finals del 2017, a Catalunya han augmentat els incidents d’intolerància i violència política majoritàriament contra persones no secessionistes, “tot i que també els secessionistes han estat assetjats i agredits per altres extremistes” afegeix com de passada i sense esmentar els nacionalistes espanyols com a autors ni vincular-los amb una ideologia excloent i totalitària.

Tal com el jornalista Miquel Ramos ha acreditat, es tracta de la típica reacció dels qui es troben en una posició preeminent blindada per l’establishment i, com que no volen perdre llurs privilegis, quan temen perdre’ls contraataquen qualificant de delictes d’odi els actes dels col·lectius oprimits que reclamen drets, igualtat i la fi de les discriminacions. Cal recordar que la Fiscalia considera delicte la incitació al odi cap als nazis.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , , , ,