A l’avinentesa de la decisió provisòria del TSJC que les eleccions no es duran a terme el 30 de maig, s’han fet públiques les dades d’una enquesta del CIS en què el PSC seria capdavanter, frec a frec amb ERC. L’enquesta assignaria entre 30 i 35 escons al PSC, entre 31 i 33 a ERC i entre 20 i 27 a JxCat. Ciudadanos, entre 13 i 15, hi perdria més de la meitat dels 36 escons actuals, Comuns hi pujaria de 8 a 9-12  i la CUP de 4 a 8-11. El PP n’hi trauria 7 i Vox hi entraria amb 6-10.

Crida l’atenció que la forqueta sigui tan ampla en alguns casos i, per contra, atorgui 7 escons clavats al PP. Cal destacar que una forqueta de 7 escons sobre tan sols 4 circumscripcions equivaldria a, pràcticament, 2 per circumscripció. Això és com si a les eleccions al Congreso hi hagués una forqueta de gairebé 100 escons a una força. S’hi atorga la xifra exacta de 7 al PP i, altrament, Ciudadanos i Vox –amb els quals s’hi disputa els electors- tenen 6 escons ballant. Enquesta o màgia. Això és encara més escandalós perquè la mateixa enquesta parla del transvasament de vots del PP a Vox.

Una enquesta que afirma que 50’7% hi és indecís, cal agafar-la amb pinces i permet de justificar-la a posteriori, si els resultats reals no s’hi assemblen. Tampoc és acceptable que hom digui que és una enquesta per a les eleccions del 14F feta entre el 2 i el 15 de gener quan, precisament, el 15 de gener el Govern de Catalunya va decretar ajornar-les a 30 de maig -i ara en suspensió. Manca de rigor del CIS o bé es rifen de nosaltres a la cara quan juguen amb les dates?

Per a acabar, hi ha mala fe o manca de professionalitat de la Televisió de Catalunya perquè, en el gràfic de l’enquesta, fa servir la possibilitat màxima d’escons per a posar el PSC davant ERC, cosa que no manté en d’altres partits. I no és cap excusa dir que s’hi reflecteix el percentatge de vots atès que –havent llegit la llarguíssima i manipuladora enquesta que inclou qüestions de gestió de la Covid-19 quan, “casualment”, S. Illa hi és candidat-, tampoc no se n’hi respecta l’ordre.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , , ,