Sis mesos de presó, una sanció, allunyament i obligació de realitzar un curs anti-discriminació. Aquesta és la condemna que haurà de complir un votant de Vox per haver vexat i agredit tres apoderats d’ERC, la CUP i BCN En Comú durant les eleccions municipals de 2019 a Barcelona.

La Fiscalia li demanava deu mesos per uns fets que es van produir a un col·legi electoral de Nou Barris, on es va dirigir el votant amb indumentària nazi. “Fill de puta, voleu trencar Espanya” va ser la frase que va etzibar a l’apoderat de la CUP i “puta independentista, us esteu carregant el país” va ser la frase dedicada a l’apoderat d’ERC. Quan va intentar agredir l’apoderat de la CUP amb el crit ‘marieta de merda’, diverses persones el van aturar però una apoderada de BCN en Comú va rebre un cop al pit.

Atenent la Fiscalia, el condemnat tenia sentiments de menyspreu i intolerància cap a la ideologia pròpia de grups d’extrema esquerra independentista, dels quals pretenia fer befa, en una conducta que va pertorbar el desenvolupament pacífic del dret al vot. La condemna inclou el reconeixement íntegre dels fets amb agreujant d’odi.

Un diari tan conservador i unionista com l’Heraldo de Aragón s’ha fet ressò d’uns fets que no només han passat desapercebuts per la immensa majoria dels mitjans espanyols sinó que refermen una vegada més quin és el bàndol ideològic que monopolitza la violència –malgrat els intents d’Arrimadas de capgirar el discurs-; és fàcil deduir què hauria passat si l’autor de l’agressió hagués estat un votant independentista i les víctimes uns apoderats del PP, Vox o C’s.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , ,