La Comissió Europea ha demanat als estats membres que millorin la seguretat dels jornalistes arreu de la Unió Europea, atès que durant el 2020 van patir un miler d’atacs, més de 175 van ser agredits i un 73% dels professionals van ser víctimes d’atacs en línia i a través de les xarxes.

Endemés, la crisi de la Covid-19 els ha dificultat la feina, ha fet que els seus ingressos s’hagin reduït –especialment en el cas dels professionals independents– i també els ha limitat l’accés als llocs dels fets.

A fi d’invertir aquesta tendència, la Comissió proposa mesures perquè els estats membres millorin la seguretat dels professionals de la informació i comunicació, tant dins com fora de la xarxa. La recomanació demana, per exemple, que creïn serveis nacionals de suport independents, com ara línies d’ajuda, assessorament jurídic, suport psicològic i refugis per als qui estiguin amenaçats. També demana que estiguin més ben protegits durant les manifestacions, més seguretat a la xarxa i suport especial a les dones jornalistes.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , ,