El cas Kitchen continua oferint revelacions esgarrifoses que eixamplen la grandària del clavegueram de l’Estat i la normalitzen, amb Villarejo com a principal protagonista. El funcionari ja retirat Miguel Ángel Bayo va admetre al Congreso que va deslliurar el comissari del tràngol d’haver de passar una roda de reconeixement per l’apunyalament de la metgessa Elisa Pinto el 2014. Bayo és conegut com l’home dels maletins, atès que en el marc de la màfia criminal del PP era l’encarregat de portar els fons reservats a la policia.

“Solament diré que conec Villarejo d’ençà 33 anys i que si vaig signar aquell document seria per una qüestió d’una vicissitud funcionarial normal”, va respondre Bayo a les qüestions de Rufián. El diputat d’ERC va recordar que, mentre apunyalaven la metgessa, li van xiuxiuejar a l’oïda que l’empresari López Madrid, cunyat de Villar Mir i amic íntim de Felip VI, la volia muda. “És la cosa més salvatge que he vist en els darrers cinc anys”, va assegurar Rufián.

López Madrid, esquitxat pel cas de les targetes opaques i altres causes de corrupció del PP com Púnica o Lezo, fou imputat per assetjament sexual, amenaces i agressió a Pinto. L’amistat amb el rei va motivar el sobreseïment de la causa el febrer de 2016 amb el pretext que el testimoni de la dermatòloga era contradictori, però l’Audiència Provincial de Madrid en va decretar la reobertura l’abril de 2017.

El proppassat octubre la dermatòloga va presentar un escrit al jutjat número 39 de Madrid en què demanava 22 anys de presó per a Villarejo i López Madrid, als quals atribuïa delictes continuats d’amenaces, lesions, subornació i homicidi en grau de temptativa.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , , , ,