Twitter té l’avantatge de poder tirar enrere comentaris desafortunats fets en calent però l’inconvenient és que algú n’hagi pogut guardar una captura de pantalla. Això és el que li ha succeït a Ernest Suñé Nicolás, portaveu socialista a l’ajuntament del Masnou i primer secretari de l’agrupació a Alella, el Masnou i Teià, que va acusar els qui havien carregat contra l’historiador Steven Forti d’un odi “que neix d’una xenofòbia ultranacionalista similar a la que els nazis van emprar amb els jueus i ja sabem com van acabant resolent el problema”, amb una clara al·lusió a La Solució Final.

Suñé tractava de defensar aquest historiador i professor italià −alineat amb l’equidistància dels Comuns i que sosté que l’independentisme és sinònim d’intolerància excloent−, qui el Dr. Carles Sirera va deixar ben retratat a Twitter, subratllant-ne la manca de credibilitat acadèmica. De fet, la brillantor dels arguments ha emmudit la plana major pseudoprogre com ara Paola Lo Cascio o L’Arqueòleg glamurós i Forti va assegurar que denunciaria Sirera.

El tuit de Suñé resulta especialment greu atenent la bestialitat nazi i en un país normal seria considerat un delicte d’odi. Però és el modus operandi d’aquest polític socialista, que li va semblar bé que el poble de Coripe cremés un ninot de Puigdemont –a qui considera “fugat”−, amb el pretext que es podien tirar dards a una imatge del monarca.

El portaveu socialista a l’ajuntament del Masnou també va tuitar que “no es pot ser d’esquerres i independentista”, és a dir, el fals tòpic del nacionalisme espanyol –que és transversal−, i també va gosar dir que la única minoria nacional oprimida a Catalunya és “la que representem catalans i catalanes no nacionalistes”. Dels habitants de la península que no tenen cap sentiment d’espanyolitat se’n va oblidar.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , ,