El nou canal infantil de TV3, SX3, ha començat a emetre recentment. Després de més d’una dècada d’un Súper3 que era incapaç d’arribar a l’1% d’audiència, la CCMA per fi l’ha remodelat i, aparentment, adaptat per a les noves generacions.

La plataforma ofereix continguts per a les dues etapes de la infantesa, aposta per continguts propis estil Tik Tok i Youtube, que estan molt de moda entre la canalla i, com no podia ser de cap altra manera, per l’animé.

Actualment, l’animé disponible va dirigit a un públic masculí. Això és a causa d’un problema que ha tingut TV3 amb les llicències i, fins l’any que ve, no obtindran drets d’emissió d’altres menes d’animés i sèries.

El punt més preocupant de la graella és un programa sobre sexualitat. La directora del canal ho defensa dient que cal que els nens aprenguin sobre aquests temes i, afegeix, que els explicaran de la manera més adient per a les criatures. El que pot fer saltar les alarmes és que TV3 és controlada pel mateix partit que va permetre una gimcana sexual per a nens de 10 anys en amunt en un municipi català. Caldrà, però, veure com es desenvolupa aquest programa.

La plataforma es divideix en dues seccions: S3, dedicada a la primera infantesa, i X3, dedicada a la segona. Entre les dues seccions hom pot trobar continguts per a nens d’entre 0 a 14 anys. Els adolescents, que estan orfes de contingut en català, tret de la sèrie anual que fa TV3 en un català farcit de castellanismes, continuaran sense continguts dirigits per a ells.

Malauradament no tot són flors i violes. Diversos col·lectius de la Catalunya Nord i l’Alguer es planyen que no poden gaudir de tots els continguts de SX3, solament els de producció pròpia. Això és perquè la CCMA solament ha comprat els drets d’emissió per a l’estat espanyol oblidant, novament, una part del territori nacional.

Val a dir que una de les raons de la decadència del Súper3, segons la mateixa TV3, era que havia de competir amb les televisions estatals com Clan, Boing o Disney Channel; malgrat que TV3 té un pressupost tan alt com Mediaset o Atresmedia.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , ,