De vegades, dues sèries de ficció fan un episodi tot barrejant-hi personatges o trames. És el que s’anomena “crossover”. És el que hem viscut la darrera setmana. “El joc del calamar”, la sèrie més vista de la història de Netflix, i les criptomonedes, que són molt d’actualitat per les puntes màximes de Bitcoin, han viscut un episodi comú.

El 20 d’octubre, es va posar en circulació una criptomoneda dita “Squid” (calamar), amb un valor de sortida d’1 centau de dòlar. Al cap de pocs dies, va tenir un augment de 310.000 %. De bon principi, algunes veus avisaven del frau: es podia comprar però no pas vendre, les errades ortogràfiques i gramaticals del web eren de l’alçada d’un campanar i no hi havia cap relació amb Netfilx.

Tal com es podia preveure, la moneda, després d’acumular 16 milions de dòlars de capitalització, es va esfondrar i va deixar un forat de 2’1 milions d’euros. És el que dins el sector es coneix com un “rug pull”, estirar la catifa sota els peus dels inversors. Enguany mateix ja va passar la mateixa cosa amb la moneda vinculada a “The Mandalorian”.

Les criptomonedes tindran cada vegada més presència a les nostres vides. Però és important informar-se’n, no cercar-hi rendibilitats exagerades a curt termini i no invertir-hi diners que no us pugueu permetre. Aquestes recomanacions no les han seguides pas els inversors que, malgrat els avisos de frau àmpliament publicitats, ha invertit en “Squid”  i n’han ocasionat un augment de 600%, encara que partint d’un valor molt inferior al centau del preu de sortida.

 

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , ,