L’operació d’Estat contra l’independentisme, fonamentat en el 155, la violència policial, el segrest de l’economia catalana i el cessament de càrrecs electes, va desembocar en la convocatòria il·legal d’eleccions el 21 de desembre de 2017 per part de Rajoy, que no tenia competència per fer-ho.

Tres anys més tard el Supremo ha condemnat Bieito Rubido, exdirector del diari ABC, a una sanció simbòlica de 1.000 euros per haver afavorit la candidatura de Ciudadanos a la jornada de reflexió. “Tenim l’oportunitat històrica de guanyar el separatisme” era el titular de la portada del diari conservador, que incloïa una fotografia gegantina d’Arrimadas.

El partit carabassa, que no va ser  capaç de formar govern malgrat concentrar tot el vot unionista, va tocar sostre i des d’ençà ha patit una progressiva davallada. El sotrac a les darreres eleccions generals va motivar l’adéu de Rivera i els recents casos de transfuguisme al PP a Múrcia han acabat d’enfonsar el poc crèdit que li quedava.

D’altra banda, el proppassat dimarts l’univers paral·lel d’ABC el dirigia a titular “La intel·ligència cubana s’infiltra als CDR i l’esquerra radical”, en una setmana negra per a la caverna mediàtica atès que Eduardo Inda i el seu Okdiario han estat novament condemnats per no haver rectificat una fake new sobre Rubén Sánchez, portaveu de l’associació FACUA.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , ,