Ahir mateix quan explicàvem (amb un dia de retard com a conseqüència de l’atac que van patir el nostre web i d’altres entitats independentistes) la psicologia inversa com a arma de guerra psicològica, el Congreso espanyol ens n’oferia un exemple paradigmàtic. Pedro Sánchez va tancar-se absolutament a fer un referèndum d’autodeterminació, però l’objectiu real -amb el qual col·laboren ERC, Junts i CUP, protegits pels principals mitjans de comunicació finançats- és fer que l’independentisme oblidi que ja vam guanyar la independència per plebiscitàries al 2015 i per referèndum al 2017.

Sánchez va insistir que caldria una reforma constitucional aprovada per tres cinquenes parts i posteriorment aprovada –no faig befa- per referèndum a tot l’Estat espanyol. La Constitució espanyola és considerada “súper rígida” per la complexitat i dificultat de reforma-la; cosa clarament antidemocràtica quan se n’exigeix majories superiors per a reformar-la que per a aprovar-la, especialment quan se surt de 40 anys de dictadura. És ben clar que tot va romandre “atado y bien atado”.

No és estrany que totes les Constitucions espanyoles hagin acabat en lletra morta i que mai no es reformin tot seguint els propis mecanismes de reforma sinó amb cops d’estat.

Pel que fa als indults, Sánchez els va defensar quan va fer una inquietant exposició on deia què tocava fer al 2017, al 2019 i al 2021. D’aquesta manera va confirmar que el procés és un guió espanyol on tothom fa el paper que té assignat contra el poble de Catalunya, orfe de partits parlamentaris i de mitjans de comunicació potents i lliures.

El paper per a fer que els independentistes estimin els indults i els indultats va recaure, com és costum, a Casado del PP. Va acusar el PSOE de ser ostatge de l’independentisme i de voler fer una reforma constitucional per la porta del darrere. Va recitar que no es creia que no hi hauria referèndum i va dir que els indults serien l’epitafi del PSOE.

Com sempre els d’aquí i els d’allà coordinats i fent veure que es barallen, quan en realitat juguen tots contra el poble de Catalunya.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , , , , , ,