La catalanofòbia continua sent un comodí molt transversal per atraure vots i cohesionar la indissoluble unitat: ara és Puede Palencia que ha instat a defensar el castellà com el principal idioma d’Espanya. Es tracta d’una nova formació amb seu a Avilés que s’ha inscrit com a Partit Unionista Estat d’Espanya i aposta per frenar “el sanchismo” –vocabulari propi del PP o Vox-, a les pròximes eleccions a Castella i Lleó. Uns comicis en què Pedro Sánchez no es presentarà.

Un article del mitjà digital Palencia en Red ha contribuït a desemmascarar el personatge: al darrere hi ha Eduardo Lera, que va abandonar Palencia Existe i ha muntat un partit que embruta la coalició de l’anomenada España Vaciada. És un personatge molt conegut per haver engegat l’associació ‘Palencia con Edu’ -amb la que va emprar un nom fals (Eduardo Martínez)- que suposadament ajudava famílies palentines; les irregularitats en la captació de fons van provocar la creació d’una plataforma anomenada ‘Destapant a Eduardo Lera’ que en destacava diversos escàndols com ara el fet d’haver fingit la seva pròpia mort o bé haver estat denunciat per l’Ajuntament de Palència per apropiació indeguda d’indumentària i distintius donats per Protecció Civil.

Un altre indicador clar de la ideologia de Puede Palencia és un comunicat en què es defineix com “la veu dels pobles davant les administracions, ni d’esquerres ni de dretes”. És a dir, de dretes.

Les xarxes han bullit recordant a la formació que hi ha temes socials i econòmics molt més rellevants que no pas el castellà a Castella i Lleó, ja plenament garantit i on no consta que ningú hi vulgui imposar el català; d’altres els han qualificat “d’elit reaccionària centralista disfressada de regionalisme”.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , ,