L’Acadèmia Catalana de la Música ha decidit atorgar el Premi Alícia 2022 a la Trajectòria al músic, poeta i escriptor Pau Riba, per la seva llarga i destacadíssima trajectòria musical i artística, per la seva central, transversal i atemporal influència en la música i la cultura popular catalanes i per haver-se convertit en un dels referents més rellevants del nostre país en l’àmbit de la creació. La decisió va ser anterior a la mort del cantant i és un reconeixement a una trajectòria, una influència i una activitat presents, tal i com ho acredita la publicació durant aquest mes de juny del disc Segona Florada (U98 Music, 2022), de Pau Riba amb l’Orquestra Fireluche.

L’acte de lliurament se celebrarà el 21 de juny (20 h) a la Sala Oriol Martorell de l’Auditori de Barcelona, coincidint amb la celebració del Dia Mundial de la Música. Inclourà les actuacions de l’Orquestra Fireluche i la guardonada amb el Premi Alícia 2021 al Talent Emergent Rita Payés. En el Dia de la Música, l’Acadèmia convida un creador o creadora d’una altra disciplina artística o professional a reflexionar i explicar la seva relació amb la música, que enguany serà el fotògraf Francesc Fàbregas.

Els Premis Alícia són els premis anyals atorgats pel sector de la música a Catalunya, amb l’objectiu de promocionar, visibilitzar i posar en valor la música produïda dins del territori català i el conjunt de la seva activitat, sense distinció de gèneres o estils. Es lliuren anyalment a aquells projectes o propostes que destaquen per la seva excel·lència i fomenten els valors creatius, artístics, culturals i socials de la música. Els finalistes i guanyadors dels premis són escollits pels acadèmics i les 44 entitats que conformen l’Acadèmia Catalana de la Música mitjançant una sèrie de votacions.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , ,