Ni el traspàs de Rodalies, ni el traspàs de beques, ni el manteniment de la immersió, l’orgull dels republicans en aquests pressuposts ha estat fer que la llei de l’audiovisual espanyola obligui a les plataformes d’streaming a fer que la meitat de la producció espanyola sigui en llengües cooficials.

Malauradament aquest percentatge no afectarà les plataformes amb més clients de l’Estat, que són totes estrangeres i que ja van dir que farien tots els possibles per tal d’evitar complir la nova llei, sinó únicament a les plataformes que tinguin seu a l’Estat com són Filmin, Movistar+ o FlixOlé. Això és el que ha admès el govern espanyol.

Filmin, amb el suport del Departament de Cultura, va crear al 2017 la plataforma FilminCat, una plataforma en què hom pot trobar un ampli catàleg de sèries i films en català (tan doblat, com subtitulat, com en versió original). Movistar+, arran d’un acord al 2014 amb Política Lingüística oferta més de 300 títols amb subtítols en català.

El govern espanyol assegura que ERC ja sabia que la llei solament afectaria les plataformes amb seu a Espanya mentre que Gabriel Rufián amenaça de desfer els pressuposts al Senat i tombar la llei afirmant que ‘’la llengua és sagrada’’ i que ‘’tocar els nassos a ERC amb la llengua és mal negoci’’. Aquestes darreres afirmacions ens sobten venint d’un diputat que solament es comunica en català de manera anecdòtica i d’un partit que la legislatura anterior va fer un pla d’educació que obria la possibilitat a impartir assignatures en castellà a banda de Llengua Castellana i Literatura.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , , , ,