ERC ha tornat a atacar el català, aquest cop a la Diputació de Lleida. Sembla que quan els auto-anomenats republicans afirmaven sense cap mena de recança que el castellà era una llengua pròpia de Catalunya ho deien en el mateix sentit que quan ho diuen els de VOX. La institució provincial ha convocat una plaça de tresorer provincial en què el coneixement de la llengua pròpia de Catalunya no és un requisit. Els únics requisits seran ser funcionaris de l’administració local, amb habilitació d’àmbit estatal amb intervenció de tresoreria.

La Diputació que agrupa les vegueries de Ponent, de l’Alt Pirineu i l’Aran ha justificat aquesta decisió per una suposada recerca d’’’eficàcia tècnica’’ per sobre de la competència en català i perquè, a més a més, consideren que així atrauran més candidats i evitaran baixes entre els funcionaris municipals.

Segons el Decret 147/1994 de la Generalitat de Catalunya, cal acreditar un nivell de suficiència en català per a accedir a una plaça de funcionari amb habilitació estatal. Per tant, aquesta mesura presa per la Diputació de Lleida és il·legal.

Recordem que l’òrgan provincial és presidida per Joan Talarn i Gilabert, membre d’ERC i el ple és format amb 11 diputats per ERC, 9 per JxCat, 3 pel PSC, 1 per Comú de Lleida i 1 per C’s, és a dir, uns 20 diputats de 25 de partits que afirmen ser ‘’independentistes’’ i que han abrandat molts cops com l’única opció en la lluita contra la castellanització del país per a aconseguir vots.

La sola qüestió que ens resta és si, a més a més de voler menystenir el català, ho han fet amb la intenció d’afavorir algú. Tan sols el temps ens ho confirmarà.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , ,