Les eleccions del 14-F són deslegitimades pels dos canvis de data i per la por inoculada a la població. Això fa que les enquestes hi indiquin una davallada important de la participació respecte de les darreres convocatòries electorals. Un altre factor d’incertesa és si hi haurà un allau de baixes de gent en les meses electorals per la por d’encomanar-se’n. És previst legalment que, si hi fallen els titulars i els suplents, hom constitueixi la mesa amb els votants primerencs. Tant és així que, solament a Barcelona, han estat rebuts 9.000 recursos de 60.000 convocats, xifra que multiplica per molt les xifres habituals.

En condicions normals, refusar d’ésser part d’una mesa electoral pot comportar una pena de 3 mesos a 1 any de presó, sanció de 6 a 24 mesos i inhabilitació per a votar. Ara bé, hem dit en condicions normals, però fa més d’un any que les circumstàncies a Catalunya i al món són qualsevol cosa menys normals.

La por que tots els mitjans, de manera insistent i persistent, han implantat a la major part de la població -no tan sols de la pròpia mort, sinó de matar aquells que estimem-, és perfectament recollida com a eximent en el codi penal espanyol. Vet aquí com diu literalment l’article 20.6: “és exempt de responsabilitat qui actua per por insuperable”. No cal dir que, en la situació actual, no pots atemorir la població com mai a la història i, alhora, esperar que vagi a meses electorals en una data que el propi Govern va provar d’ajornar, perquè no era segura per motius sanitaris.

Tot i això, com que Espanya no és un estat de dret, recomanem dues coses: consulteu-ho amb un advocat i escampeu aquest article per a trencar el silenci dels mitjans subvencionats en aquest tema.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , , ,