El somni dels propietaris i afeccionats a la Formula 1 es van fer realitat ahir a Yas Marina d’Abu Dhabi. Verstappen (Red Bull) i Hamilton (Mercedes) arribaven igualats a punts i precedits de polèmica. Si tots dos acabaven fora dels punts, el títol hauria estat per a Verstappen per major nombre de victòries.

La cursa amb polèmica per un recte de Hamilton -que no va ser obligat a retornar la plaça, malgrat fer-hi un recte a la primera part- semblava decidida a favor del britànic, un cop aquest va poder superar el tap que li va fer Checo Pérez, company de Verstappen a Red Bull. Però dues aparicions del “safety car” van permetre Verstappen escurçar la distància en posar neumàtics tous i avançar Hamilton a la darrera volta.

Verstappen assoleix així el seu primer títol i també el d’un pilot neerlandès, tot trencant una sèrie de 4 títols de conductors de Hamilton i 7 de Mercedes. El títol de constructors va ser, però, per als alemanys.

Red Bull assoleix el cinquè títol de constructors. D’ençà de 2010, els austríacs i Mercedes n’han guanyat els darrers 12. Ferrari, que té més títols de conductors que cap altre equip amb 15, fa ja 14 anys que no el guanya i s’acosta a la seva pitjor “ratxa”, els 21 anys que van passar entre el títol que van guanyar el 1979 amb el sudafricà Jody Scheckter i el de Michael Schumacher el 2000.

Precisament, la victòria èpica del pilot nascut i resident a Bèlgica -però que és en competició per Holanda, país del seu pare, també pilot de F-1- va permetre a Michael Schumacher de mantenir-se igualat amb Hamilton com a guanyador de més títols mundials, amb 7.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , , , ,