El progressiu ascens de la ultradreta, alimentada pel còctel letal d’equidistància i banalització, no és pas exclusiu d’Espanya amb el fenomen de Vox. Atenent un estudi de la Fundació Jean Jaurès, les possibilitats que Marine Le Pen presideixi França són cada cop més grans.

El rebuig a Macron i les seves polítiques còmplices amb la dreta per a seduir l’electorat més ultra, unit al menyspreu al partit liderat per la política xenòfoba expliquen aquesta tendència de la qual ja s’han fet ressò mitjans com Libération o Le Monde.

Queda només un any perquè arribi la primera volta de les eleccions presidencials a França i una enquesta de Le Monde conclou que 29% dels ciutadans francesos d’entre 25 i 34 anys la votaria, gràcies a l’anunci de mesures populistes com ara la creació d’un fons de solidaritat amb l’objecte de compensar la pèrdua de llocs de feina durant la pandèmia o bé l’augment de 25% dels ajuts per a allotjament dels joves de fins a 27 anys. El mateix estudi assegura que solament 58% dels joves d’entre 18 i 24 anys està convençut d’anar a votar mentre que la resta s’abstindrà.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , ,