La victòria de l’SNP és incontestable: 64 escons (en puja 1). Els Scottish Greens, que també diuen ésser independentistes, n’han tret 8 (n’han pujat 2). Això vol dir que amb 72 de 129 podrien fer la DUI demà mateix. Però si hi ha un poble prou preparat per a entendre la diferència entre ésser independentista i ésser processista, és a dir, cobrar i ésser votat pels independentistes però guanyar i no fer mai la independència, som els independentistes catalans.

L’SNP no parla mai de fer la DUI i ho fia tot a un referèndum acordat amb Londres, que rebutja de fer-lo. I, sense pressa, es donen tot el 2023 de coll. O sigui, repetir el referèndum robat amb tupinada al 2014, sota els nassos de l’SNP. D’altra banda, Alba, el nou partit de Salmond, no ha obtingut cap escó i ha obtingut 2% de vots.

Com vam anticipar a Catdavant, la campanya de l’SNP tot demanant els 2 vots ha fet que s’obsequiés d’entre 25 i 30 escons a l’unionisme. 1.067.000 vots a l’SNP per solament obtenir 2 escons, mentre que els Tories unionistes amb 637.000 n’han obtingut 26 al vot regional. Un vot Tory n’ha valgut vora 22 de l’SNP.

La unitat independentista hauria donat 25-30 escons més a l’independentisme, per això l’SNP ha dinamitat la unitat perquè amb 100 escons independentistes no hi hauria pas cap excusa per no fer la DUI. I a Escòcia, com a Catalunya, no hi ha res que faci més mal als processistes que romandre sense excuses per a no fer la independència.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , , , , , ,