Any i mig després del que era previst, les falles s’han pogut celebrar, tot i que amb mesures de seguretat, reducció de cabuda i suspensió de certs actes.

La tempesta va deslluir, dimecres a la nit, la “plantà” de les falles, fet que va engendrar situacions de perill i danys a ‘La Meditadora’, figura central de la falla municipal. Per aquest motiu, va suscitar certa polèmica que es valoressin les obres el dijous sense haver pogut ésser restaurades.

Un aspecte que també ha creat controvèrsia ha estat l’indult d’una mesquita i una mitja lluna després de converses amb la comunitat musulmana, a qui es va lliurar les construccions. Aquest fet ha obert debat a les xarxes entre els qui parlen de respecte i prudència i els que hi troben xantatge i greuge respecte d’altres religions.

La falla de Convent de Jerusalem ha ofès molts independentistes per representar Puigdemont com a flautista d’Hammelí i Junqueras i Torra com a rates. Endemés, qualifica d’impopular els indults als 9 presos polítics i hi incorpora referències a la “indepestència”. Aquesta falla era la més cara amb 210.000€ de cost i ha estat la guanyadora de la secció especial. És inspirada en el Carnaval de Venècia i té de nom ‘Desemmascarats’.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , ,