Moltes hores de televisió per no res, un final previst. El tomb de guió ja havia passat al matí lluny de les càmeres que és on passen les coses de debò. Després, per televisió, ens vénen el que han acordat que ens vendran.

Ahir PSC, Vox, PP, Ciudadanos i CUP van exposar les seves esmenes a la totalitat, tot sabent que no prosperarien pel pacte d’ERC i de Junts amb els Comuns a canvi que ERC no bloqui els pressupostos a l’Ajuntament de Barcelona. Sí, de Junts també, perquè qui no trenca un govern i es limita a fer escarafalls per a guanyar vots entre els menys desperts és tan essencial pel pacte com el qui més ha tret la cara, ERC.

El conseller Jaume Giró va defensar amb correcció els pressupostos. Hi van haver les rèpliques que deixen un punt que el poble de Catalunya té dret a conèixer. Alejandro Fernández del PP va acusar Jaume Giró d’encapçalar la fugida de La Caixa de Catalunya. Caldria que Giró presenti una querella contra Fernández si no és cert.

En la defensa dels pressupostos va destacar Joan Canadell per Junts per Catalunya, si bé és cert que el guió li atorgava el paper més fàcil atès que el seu partit és beneficiari de l’abstenció dels Comuns igual que ERC, pel fet de no trencar el pacte de govern.

Com era previst, després d’hores de discursos de cara a la galeria, les esmenes a la totalitat es van tombar per majoria simple amb els 65 vots d’ERC i Junts pel Sí i les 8 abstencions de Comuns.

Ara el tràmit continua passat els pressupostos a comissions, per a l’aprovació definitiva el 23 de desembre. Si els guionistes no ens tenen reservada cap sorpresa típica processista de darrera hora.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , , ,