El comissari José Manuel Villarejo va afirmar en seu judicial fa gairebé una setmana que el CNI volia fer un ensurt als catalans i que se li’n va anar de les mans i va acabar per ser un atemptat que no estava previst.

Com s’esperava, a Catalunya hi ha hagut tempesta a les xarxes socials, accions davant la Unió Europea i un grapat d’articles.

Però hi destaca més el que no ha passat. Sobta que els estats amb morts no se n’hagin exclamat. Els polítics catalans no han anat més enllà de les paraules buides de sempre. Tampoc no han abandonat el Congreso. I de fer la DUI, que 74 diputats podrien fer, ni se’n parla. 

TV3, al programa FAQS, va provar de deslegitimar les declaracions de Villarejo, és a dir, protegir l’estat espanyol. Sortosament, el jornalista Carlos Enrique Bayo va posar-hi la informació, la lògica i la dignitat.

Crida molt l’atenció perquè, a part de les difamacions al CNI que probablement són delicte, més greu és que ningú no hagi engegat accions penals contra Villarejo per haver confessat la comissió del delicte de l’article 450 del Código Penal que imposa una condemna d’entre 6 mesos i 2 anys per ni haver impedit el delicte ni posar-lo en coneixement de les autoritats.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , ,