La cursa electoral a la presidència del Barça ha estat reduïda als quatre aspirants que, un cop presentades les signatures requerides, -un mínim  de 2.257-, han esdevingut oficialment precandidats: Laporta, Font, Freixa i Rousaud. N’han restat fora Riera, Fernández-Alà, Benedito, Vilajoana, Farré i Estrada.

Laporta, amb l’aval del cicle victoriós de Rijkaard i Guardiola i 10.272 signatures, ja es postula com el principal favorit per agafar el relleu de Bartomeu. La viabilitat d’un projecte per a trobar liquiditat a curt termini i eixugar així el deute del club, que duu implícit el risc de conversió a societat anònima esportiva, seria l’únic inconvenient que faria trontollar un triomf previsible. Freixa (2.822 signatures) ha rebut un suport important de les penyes mentre que Font (4.713) s’ha propulsat gràcies a la incorporació de Marc Duch, amb accés privilegiat a les dades de la moció de censura.

El cas més curiós és el de Benedito, segon a les eleccions de 2010, i únic precandidat que no ha presentat les signatures. S’especula amb la possibilitat que les hagi venudes al continuista Rousaud, que en pocs dies ha passat de tenir-ne 600 a arribar a les 2.510. De la seva banda, Ferran Estrada ha protagonitzat la quota freakie que en el passat va tenir Joaquim Clusells, -va assegurar que si sortia elegit, les sòcies podrien entrar al vestidor del primer equip per a poder contemplar nu el davanter holandès Kluivert-, atès que es tracta d’un home d’edat avançada amb una salut precària. El procés de validació de les butlletes finalitzarà demà.

D’altra banda, algunes persones han advertit a Twitter que les butlletes dels socis que viuen a l’estranger no han arribat perquè es troben retingudes a la duana d’ençà del dia de Reis. Tot plegat sota l’ombra d’una més que possible suspensió per part de la Generalitat, un escenari que podria forçar a repetir el procés de zero amb una nova recollida de signatures.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , , , , , ,