Diverses universitats del País Valencià han notificat que no obligaran als alumnes a portar mascareta en interiors després que el Consell de Ministres espanyol hagi aprovat la fi de la mesura, però sí que en recomanen l’ús. La Universitat de València és l’única que ha decidit que la mascareta sigui obligatòria als espais interiors fins a la fi del present curs.

 A la Universitat Jaume I de Castelló i la Universitat d’Alacant, la mascareta serà obligatòria en certs casos en què l’alumnat hagi de fer pràctiques o treballar en entorns sanitaris o sociosanitaris o no puguin mantenir la distància de seguretat.

La decisió de la UV no ha estat ben rebuda ni pels sindicats d’estudiants ni pel grup parlamentari de Ciudadanos. Mentre que l’Assemblea General d’Estudiants ha demanat que la mascareta sigui solament recomanable, el diputat de Ciudadanos a les Corts Valencianes, Fernando Llopis, considera que ‘’es podria incórrer en una possible il·legalitat’’ amb aquesta decisió, atès que el decret llei del govern espanyol no permet aplicar l’obligatorietat de la mascareta entre els alumnes.

Pel que fa als centres públics d’ensenyament no-universitari, la Conselleria d’Educació ha decidit que les mascaretes no seran obligatòries a l’aula excepte per les persones vulnerables, les contagiades de Covid i els seus contactes estrets. També s’haurà de dur al transport escolar.

Cal mencionar que s’ha demostrat que l’efectivitat de la mascareta per a evitar la Covid és falsa, a més a més que dur-la durant un temps prolongat pot afectar la salut del portador. També convé destacar que l’obligatorietat de les mascaretes es va produir temps després del pic més alt de contagis.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , ,