Emmanuel Macron ha estat reelegit president de França per cinc anys més després de derrotar Marine Le Pen en la segona volta de les eleccions presidencials. Marcon ha guanyat en una jornada electoral marcada per l’abstenció més gran de la història de la cinquena república. Pels votants francesos, votar entre Macron i Le Pen era votar entre ‘’pesta i còlera’’.

Marine Le Pen ha sobrepassat el 40% dels vots, una gran pujada respecte als 33% de la darrera presidencial que també va tenir com a candidats a Macron i Le Pen. La candidata considera que és una ‘’victòria categòrica’’ tenint en compte les dues setmanes de mètodes ‘’injustos, brutals i violents’’, i ha afirmat que les seves idees han tingut més suport que mai. A més a més ha afirmat que continuarà activa en la política i espera un bon resultat en les eleccions legislatives en què espera un bon resultat per a fer front a Macron.

Durant el recompte de vots, a París, la policia ha atacat centenars de persones amb gasos lacrimògens que es manifestaven contra Macron. També hi ha certes veus que afirmen que hi ha hagut frau electoral atès que les butlletes per a votar a Le Pen estaven en mal estat i, per tant, serien comptats com a vots nuls.

Llegeix articles amb temes relacionats: , ,