L’Estat espanyol continua exhibint sense vergonya un tarannà malbaratador, com ho demostra el fet que ha comprat 6.000 pistoles per a la Guàrdia Civil a raó de 269 euros cadascuna, és a dir, 1.614.000 en total. I és l’oferta més barata de totes les que s’havien presentat.

L’arma, que segons sembla té la particularitat de brillar en la foscor, la fabrica el proveïdor de l’exèrcit d’Israel i ha estat batejada amb un nom poc glamurós com el de ‘Ramon’. No se li hauria acudit ni al millor guionista, i tampoc Los Burros -grup de Manolo García i Quimi Portet abans de constituir-se en El Último de la Fila-, no haurien imaginat mai que la subversiva parella de la seva cançó de 1983 ‘Mi novia se llamaba Ramón’ s’empraria per referir-se a una arma.

Podria ser una notícia d’El Mundo Today però és El Mundo qui se n’ha fet ressò, ben lluny dels escarafalls que feia la caverna mediàtica davant del cost presumptament excessiu de les ambaixades catalanes a l’exterior. I encara més lluny del silenci davant del forat negre de l’exèrcit espanyol, denunciat per l’ex-tinent Luis Gonzalo Segura en un llibre.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , ,