Andorra, l’únic país del món amb el català com a única llengua oficial, ha iniciat una campanya per a promocionar-lo. La campanya fa referència al català com a llengua oficial del país i a informar que qualsevol té dret a l’atenció i a la comunicació en català. La campanya fa aparèixer en cinemes, marquesines, autobusos, xarxes socials i mitjans de comunicació nou articles sobre l’ús de la llengua pròpia de l’estat pirinenc.

La intenció del govern amb aquesta campanya és fomentar la comunicació en la llengua oficial de l’Estat, reduir l’ús d’estrangerismes a l’hora de posar nom a esdeveniments i reduir els planys al Servei de Política Lingüística, que aquest any ja ha superat en un 80% els planys de l’any passat, la majoria dels quals són arran de la retolació, la publicitat en altres llengües o la manca de presència del català a les xarxes socials.

Per altra part, han augmentat el nombre de persones que fan cursos de català. Amb aquesta campanya es vol conscienciar sobre què suposa que una llengua sigui oficial al seu país.

Llegeix articles amb temes relacionats: ,