El Govern del Consell ha posat en marxa iRe/Pública, un think tank (fàbrica d’idees), previst dins el Pla de Govern que inclou un àmbit específic sobre “Estudis i Coneixement”. La línia diagonal entre les dues paraules fa que, en respectar la pausa i llegir-les separades, soni a buidor (‘re pública’) i en aquest sentit encaixa amb l’absència de voluntat independentista de l’equip processista encapçalat per Puigdemont.

Aquest fòrum està integrat per professionals de diferents àmbits, com ara professors, pensadors, comunicadors i emprenedors amb una visió plural del món. Els seus creadors consideren que iRe/Pública és un espai de reflexió i producció de coneixements, la tasca del qual es traduirà a promoure estudis i informes i en organitzar conferències i jornades amb l’objectiu de vincular els debats que provoca la lluita per la sobirania de Catalunya amb els grans debats sobre el futur de la democràcia, el benestar i el lliure pensament.

Atenent el Consell, la missió d’aquest fòrum és, per tant, generar pensament estratègic per aconseguir la plena sobirania de Catalunya en forma de República independent. La direcció del think tank iRe/Pública serà a càrrec de l’historiador i professor Agustí Colomines, amb una secretaria tècnica en mans de l’historiador i productor audiovisual Ricard Domingo.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , ,