El ministeri fiscal ha donat suport al jutge d’instrucció 15 de València que va demanar al Tribunal Superior de Justícia (TSJ) que obri una investigació a la vice-presidenta de la Generalitat Valenciana, Mònica Oltra arran del seu càrrec d’aforada. Ho demana en el marc de la causa que investiga el possible encobriment per part d’alts càrrecs de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives en el cas d’abusos del seu exmarit a una menor tutelada.

La directora territorial d’Igualtat, Carmen Fenollosa, que també està imputada, havia presentat un recurs contra la interlocutòria del jutge que demanava que la vice-presidenta fos encausada.

La fiscalia ha defensat la resolució del jutge de demanar que s’elevi la causa al TSJ atès que, segons diu, està ‘’àmpliament exposada i motivada’’. A més a més, també qüestiona que el recurs entra a plantejar qüestions com el sobreseïment parcial de la causa a favor d’Oltra entre d’altres. És per això que avala la petició del jutge de demanar al TSJ que es pronunciï sobre l’encausament de la vice-presidenta valenciana.

En un escrit del jutge presentat a la Sala Civil i Penal del TSJ demana que Oltra sigui encausada perquè no és possible que la investigació continuï sense que declari com a imputada. També considera que hi ha prou indicis sòlids de la participació d’Oltra en els fets que pels quals s’investiguen tretze alts càrrecs de la conselleria, entre ells Fenollosa.

La defensa de la menor, en mans d’un dirigent històric del partit España 2000 i amb VOX com a acusació popular, han iniciat un procés judicial contra la conselleria per la suposada omissió del deure de custòdia i protecció. La denúncia que va començar la investigació també diu que no es van aplicar els protocols prevists en cas de sospita d’abusos sexuals a menors.

Per la seva banda, Ximo Puig, president de la Generalitat Valenciana, considera que no hi ha cap conxorxa contra Oltra, però sí que hi ha intencions de manipular la veritat.

L’ex-marit d’Oltra, Luis Eduardo Ramírez fou condemnat a cinc anys de presó pels delictes d’abús sexual continuat amb prevaricació per la relació de superioritat, atès que la noia tenia setze anys i vivia al centre on ell treballava com a educador.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , ,