Desenes de persones convocades per Crida LGBTI i Sororitras s’han concentrat a La Casa del Llibre de Rambla Catalunya per a protestar contra la presentació del llibre ‘’Ningú no neix en un cos equivocat” de l’Editorial Planeta que titllen de transfòbic. El llibre en qüestió analitza la ideologia ‘’queer’’ i el transactivisme des d’una perspectiva psicològica, filosòfica i social.

Els manifestants han estat desallotjats pels Mossos d’Esquadra, fet que les plataformes convocants han qualificat d’ ’’agressió per part dels Mossos contra una manifestació pacífica’’. Algunes de les imatges publicades per la Crida LGBTI mostren diversos manifestants amb pals.A les xarxes socials de les plataformes hi contrasta el bel·licisme utilitzat per a promoure la concentració i el victimisme arran del desallotjament de la policia autonòmica.

Alguns dels manifestants han provat d’entrar a la llibreria, fet que ha causat el desallotjament dels Mossos. Finalment el local ha hagut de tancar i, segons informa EFE, la presentació s’ha fet a porta tancada. La Crida LGBTI es mostra satisfeta atès que ‘’sense públic no hi ha presentació’’.

Els convocants han definit com ‘’una altra mostra de transfòbia institucional’’ el fet que s’hagués desplegat una dotació d’antiavalots del Mossos d’Esquadra, tot i que l’administració autonòmica té una conselleria de Feminismes i l’estatal un Ministeri de Feminisme.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , , ,