L’investigador ens parla de Colom, la censura, la societat i política catalanes amb la intel·ligència, el coneixement, la ironia, el coratge i el patriotisme que el caracteritzen

A l’avinentesa de la 39a Setmana del Llibre en Català al Moll de la Fusta i ben a prop del monument a Colom (qui vulgui saber per què senyala cap a on ho fa i un munt de fets interessantíssims més, faria molt bé d’inscriure’s a les visites guiades, com la  que es farà el 23 d’octubre vinent), tenim la sort de poder entrevistar en Jordi Bilbeny.

El   filòleg, escriptor, investigador i activista polític ha passat per la fira a signar el seu darrer llibre, “Cristòfor Colom i l’Amèrica catalana”.

En aquesta entrevista, en Jordi Bilbeny ens parla de Colom, de la censura passada i present, de la política i societat catalanes actuals, de quan serem independents i dels seus projectes, amb la intel·ligència, el coneixement, la ironia, la didàctica, el patriotisme i el coratge que el caracteritzen.

Per respectar-ne les paraules i pel valor afegit de sentir-ne la veu, publiquem els àudios originals després de cada qüestió.

Gràcies Jordi per atendre Catdavant.

 

Què et sembla que molts catalans encara creguin que en Colom era genovès?

És en Colom responsable del genocidi a Amèrica?

Quina importància té la censura en la història que ens han explicat?

Hi ha censura avui en dia a Catalunya?

Com tracten els historiadors oficials les investigacions de l’Institut Nova Història?

I els polítics?

Quan recobrarà Catalunya la seva independència?

Quins projectes tens entre mans?

 

Moltes gràcies Jordi, i fins una altra.

 

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , ,