Javier Cercas ha fet una nova demostració de vassallatge a la monarquia espanyola imposada pel franquisme impune. En un article d’opinió a El País, l’escriptor ha responsabilitzat Pablo Iglesias de crear un problema amb la institució reial i ha recordat que a una part de la població dels països nòrdics li agrada ésser representat per un monarca. El problema és que hi ha inclòs Finlàndia, reconeguda oficialment com a República d’ençà el 1920.

L’autor del best-seller ‘Soldados de Salamina’ també aprofita l’avinentesa per lloar “la contribució decisiva de Felip VI” contra el referèndum del 1r d’octubre, que titlla de “salvatge agressió contra la democràcia”. A més, qualifica el corrupte rei emèrit com a “nou fitxatge de Podemos” i artífex de l’avortament del 23-F que ell mateix va idear tal com va admetre Tejero.

El novembre de 2019 Felip VI va agrair que Cercas defensés l’Estat de dret en un article i, en una entrevista al diari italià Corriere della Sera, l’escriptor va matisar que Abascal “no és franquista sinó calvinista”. Aliè al nombre de casos de corrupció –el PP i el PSOE en són els líders destacats-, i als constants escàndols de Joan Carles I, l’escriptor va definir Catalunya com a “una cleptocràcia en què els separatistes parlen de pàtria per a continuar de robar”. A banda de negar l’existència de la identitat catalana, es va referir a l’actuació violenta dels Mossos com “els 18.000 homes que es van mantenir fidels a la llei contra els qui l’havien contravingut, igual que els generals que van combatre Franco”. I una perla final pròpia dels equidistants traïts per la tírria a l’independentisme: “L’extrema dreta neix de la revolta catalana, el nacionalisme crida al nacionalisme, la brutalitat a la brutalitat”.

L’historiador i mestre Francisco Espinosa va denunciar en un article a Público i un altre a El diario.es les falsedats i l’estratègia d’emblanquiment del feixisme per part de Cercas.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , , ,