Després de la investidura de Pere Aragonès divendres, les següents passes protocolàries seran la presa de possessió dilluns i la dels consellers/res dimecres vinent.

En aquesta situació, cal anar passant els noms dels qui ocuparan les conselleries i en nom de quin partit. 

Del punt de vista de l’independentisme i de la coherència, sobta l’elecció de Jaume Giró com a Conseller d’Economia, i més encara que sigui una proposició de Junts.

Jaume Giró era president de la Fundació La Caixa quan se’n va mudar la seu a Palma de Mallorca el 2017 i no va pas dimitir, cosa que el desqualifica com a líder independentista, igual que ho fa l’amistat pública amb la infanta espanyola Cristina.

Giró, que ja ha provocat la incomoditat pública de la CUP, necessària per a mantenir el Govern, va convidar al casament de la seva filla, al 2019, Rodriguez Zapatero, Florentino Pérez, Miquel Roca, Artur Mas, Josep Sánchez Llibre i Pere Aragonès. La cresta dels ocupants i dels qui hi col·laboren.

Un factor positiu del nomenament de Jaume Giró és que pot obrir els ulls de molts independentistes de l’engany processista.

Resulta que, fa setmanes, Giró va renunciar a ésser l’home fort de Laporta després de guanyar les eleccions al Barça, sense explicar-ho gaire. A Catalunya, més remarcable que el Barça tan sols hi ha la Generalitat. Així que tot indica que, mentre es feia patir milions de catalans amb la repetició electoral, es va garantir a Giró que hi hauria Govern i que tot era comèdia.

D’altra banda, resta demostrat que s’ha enganyat els ciutadans en general i els votants de Junts en concret amb la creació d’una suposada nova conselleria de Junts perquè resulta que, en posar un amic personal d’Aragonès i que sonava com a conseller d’ERC com és el cas de Giró, en comptes de 6 d’ERC, 6 de Junts més Giró, ara seran 7 d’ERC, 6 de Junts més Giró.

A Catdavant no callarem les aixecades de camisa dels falsos independentistes. De què serveix que el poble voti independència si ens posen al Govern notables representants de l’estatu quo ocupant?

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , , , , , ,