L’Ajuntament de Burjassot ha procedit a liquidar i extingir la Fundació Vicent Andrés Estellés a instàncies d’un requeriment d’Hisenda. L’associació cultural Bassot acusa el govern municipal socialista de deixadesa d’un projecte sorgit el 2007 a iniciativa del mateix PSOE per dignificar la figura del poeta valencià més universal.

Segons Bassot, la fundació no ha tingut pràcticament activitat en 15 anys i el Ple municipal n’ha consumat la desaparició “a esquenes del Patronat, sense donar explicacions ni comptar amb l’opinió dels seus membres”.

L’associació recorda que el llegat del poeta encara es troba emmagatzemat en prestatgeries sense emplaçament oficial i que fa poc la reunió amb l’alcalde de Burjassot, Rafa García, la regidora de normalització lingüística, Manuela Carreño i el regidor de Cultura Javier Naharros sobre el Centre d’Estudis Vicent Andrés Estellés havia conclòs amb una declaració d’intencions positiva. Bassot s’ha compromès a continuar treballant pel llegat i la figura d’Estellés, fent propostes per avançar en el reconeixement del poeta.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , ,