Finalment Pedro Sánchez va anunciar dilluns al vespre que participaria a la taula de diàleg amb el Govern de la Generalitat. Això no vol dir que ho decidís ahir. Solament vol dir que el guió de la subtrama “taula de diàleg/negociació” dins el culebrot procés, exigia mentenir la “intriga” fins al final. De fet ja ho sabien tots a banda i banda. Perquè es va anunciar que probablement seria aquest dimecres. Algú pot pensar que 6 ministres i tot el Govern català no tenen planificada l’agenda a setmanes vista? Tan poc treballen? Si qualsevol professional es planifica anticipadament.

Aclarida la presència de Sánchez, també s’ha filtrat des del Gobierno que es podrà tractar el tema de l’aeroport, tot i que no es podrà destinar un any a aquesta negociació com volia la part catalana. D’alguna cosa han de parlar un cop Iceta ja va aclarir que no es pot parlar d’amnistia ni autodeterminació.

Ara manca confirmar data i presència catalana que inclourà Aragonés que es reunirà prèviament amb Pedro Sánchez. I cal estar amatents a veure si que els representants espanyols passin de ser 6 a ser 7 obre possibilitats a una esceneta entre ERC i Junts per la paritat de la delegació de la Generalitat.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , , ,