A Catdavant no sentim cap simpatia pels Borbons, ans al contrari, són la dinastia ocupant de fa més de tres segles. I ens agradaria que s’aclarís què va passar amb Sandra Mozarovski, la jove presumptament embarassada de Juan Carlos que podria haver estat víctima dels serveis secrets quan va caure del balcó i morir; o quina va ser la participació de Juan Carlos en el 23-F o en les operacions de terrorisme d’estat de les darreres dècades.

Però hi ha un protocol de desviar l’atenció lluny del Parlament de Catalunya, que avui podria declarar la independència i no ho farà; i nosaltres no volem ésser còmplices d’aquest engany al poble de Catalunya.

Tots els partits que caldria esperar en aquests casos -ERC, Junts, PDeCAT, Compromís, CUP, Bildu…- han registrat una petició que amb tota probabilitat serà blocada per PSOE, PP, Vox i Ciudadanos. I és que “el dia de la marmota” fa curt per a explicar aquestes comedietes esgarrapavots on tots els partits fan populisme de cara a la galeria. El darrer any i mig se n’han presentat 13 i no n’ha prosperat cap ni una.

El motiu és una empresa constituïda al 1978 a Londres, Alkantara Iberian Exports, en la qual participaven també Adnan Khashoggi, l’Instituto Nacional de Industria i Manuel Prado y Colón de Carvajal, que hauria reportat milers de milions de les antigues pessetes a Juan Carlos en comissions per vendes d’armes a països àrabs, segons publica Publico.es. Suposem que tots els partits polítics que ja existien al 1978 i els mitjans de comunicació que no ens n’han informat en 43 anys hauran cessat la seva activitat avui mateix, oi?

L’altre front obert és la incorporació de Pablo, fill de Cristina de Borbó i Iñaki Urdangarin al Barça B d’Handbol. Els mitjans més al cas de fer safareig que de l’esport remarquen que juga d’extrem dret i és esquerrà (poc handbol han vist per a caure en aquest pleonasme) i que ha jugat al filial del Nantes i del Hannover. És el 8è en la línia successòria espanyola -si no hi ha avançaments per la dreta com va fer el seu avi- i nascut a Barcelona el dia de la Constitución, que ja és tenir encert. El Barça d’handbol no para d’ésser notícia després de guanyar la Champions i de fer fora de manera traumàtica Xavier Pascual i David Barrufet per un afer que algunes fonts afirmen que potser també és dinàstic, la sortida de Valero Rivera Jr del Barça.

Dues incògnites ens neguitegen: quina cara posarà el Borbó quan al minut 17:14 el Palau sigui un clam per la independència, i com encabir el seu nom, Pablo Nicolás  Sebastián de Todos los Santos Urdangarin i Borbón, a la samarreta.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , , ,