Finalment Elon Musk ha comprat Twitter per 46 mil milions de dòlars aproximadament. Arran de l’adquisició s’espera que hi hagi diversos canvis que afectaran a l’experiència de l’usuari a la xarxa social.

El primer d’ells és el canvi sobre què es pot dir i què no a Twitter. Musk ha assegurat que serà la legislació nord-americana la que regularà si una piulada incompleix les normes de la comunitat i ha de ser retirada. Per tal d’aconseguir-ho, Musk planteja un algoritme nou de codi obert per tal que els usuaris puguin saber per què les seves piulades reben poques visualitzacions o són poc promocionades i, també, poder proposar-hi millores contínuament.

Fins al moment, l’algoritme de Twitter és secret i tan sols el coneixen unes poques persones dins de la companyia. Hi ha hagut molts planys d’usuaris que acusen a l’algoritme de parcial i de censurar unes idees i promocionar-ne d’altres. Un altre canvi que s’ha anunciat és el de poder editar les piulades i l’eliminació del límit de caràcters.

A més a més Elon Musk ha anunciat que farà la guerra als bots. Per a aconseguir-ho proposa autentificar comptes reals. Es diu que es faria a través d’un servei de subscripció de pagament a la xarxa social. Quelcom que es troba disponible a alguns països com Mèxic, Estats Units o Canadà.

Twitter també deixarà de cotitzar a borsa, per tant, deixarà de ser una empresa d’accionistes i les darreres decisions hauran de passar per Musk. Moltes veus contràries a aquesta adquisició veuen amb temor que Musk aprofiti el seu poder a Twitter per a silenciar o atacar els rivals o crítics.

Llegeix articles amb temes relacionats: , ,