El Zalgiris Kaunas és el principal referent esportiu internacional de Lituània. Hi van jugar Sabonis,  Stombergas i Jasikevicius, el qual s’hi va retirar com a jugador i hi va debutar com a  entrenador. 

Aquesta setmana, el Zalgiris ha estat notícia dins i fora de les pistes. Esportivament -i malgrat ser el cuer dels 18 equips que juguen a l’Eurolliga de bàsquet- va estovar el Real Madrid per 68 a 47, tot guanyant-se un lloc a la història negra dels blancs atès que n’és la pitjor anotació de tota la història.

Fora de les pistes, el Zalgiris encapçala l’oposició a la invasió d’Ucraïna per Rússia pel fet de manifestar i encoratjar la resta d’equips a no jugar contra els tres equips russos de la competició: Unics Kazan, CSKA Moscou i Zenit de Sant Petersburg. Està disposat a acceptar les sancions mínimes per no jugar, però no pas l’exclusió de la competició.

Altrament, l’Eurolliga va triar, en reunió telemàtica divendres, suspendre els partits a Rússia (el Barça hi havia de jugar divendres i diumenge) i fer que els equips russos juguin en terreny neutral.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , ,