El Ple del TC ha declarat, per majoria, que la presó permanent revisable constitueix una pena “proporcionada” i no contravé els principis de reeducació i resinserció social recollits a la Constitució. El debat torna a la taula arran de l’assassinat d’un nen de 9 anys a La Rioja a mans d’una persona amb antecedents d’agressió sexual.

Joaquín Urías, professor de Dret Constitucional i antic membre del TC, ha lamentat a Twitter que s’estan carregant la Carta Magna “pel fet de reinterpretar-la amb una òptica totalitària i dretana”. Atenent Carlos Sánchez Mato, economista vinculat a IU, creu que “són més de dretes que l’aixeta de l’aigua freda”. Pel jurista del Col·lectiu Praga Joan Queralt, resulta “tan previsible com aterrador”.

Cal recordar que la presó permanent revisable és una reivindicació habitual de Vox i PP, partidaris de la llei del Talió i la legislació en calent. Casado ha aprofitat l’avinentesa per fer-ne demagògia i demanar que la pena pugui preveure casos com el del nen assassinat, però desconeix que una llei orgànica de 2015 ja va modificar diversos articles del Codi Penal sobre aquest delicte, incloent la presó permanent revisable per l’assassinat de menors de 16 anys.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , , , ,