La justícia espanyola ha tornat a fer de les seves en tancar definitivament el cas Pedro Álvarez, el jove assassinat a l’Hospitalet el 15 de desembre de 1992. El Supremo no detecta prou indicis de criminalitat que justifiquin actuacions penals contra el principal sospitós, un policia nacional.

Aquesta sentència és la resposta al recurs de cassació presentat per Benet Salellas, advocat de la família, contra la interlocutòria de la Secció 21 de l’Audiència Provincial de Barcelona, i prèviament contra la decisió del Jutjat d’Instrucció número 4 de l’Hospitalet, que va refusar reobrir la causa per practicar noves diligències pericials d’investigació policial actualitzades com ara comprovar vestigis d’ADN.

La família, que ha denunciat la vulneració dels seus drets i el patiment provocat per les darreres decisions judicials, adverteix que mai deixarà de lluitar per esbrinar la veritat. De la seva banda, la Plataforma Pedro Álvarez ha anunciat que obrirà una campanya de recerca extrajudicial per fer una crida a la col·laboració dels veïns de l’Hospitalet amb la idea de recollir qualsevol tipus d’informació que pugui ser útil, ja sense conseqüències penals. La campanya s’anomena #NomésEnsQuedaLaVeritat i el mail de contacte és plataformapedroalvarez@gmail.com

Llegeix articles amb temes relacionats: , ,