El programa Crims de Catalunya Ràdio dirigit per Carles Porta ha rebut el Premi Ondas al millor programa de ràdio. El jurat reconeix que l’espai ha recuperat “amb rigor periodística, màxima qualitat i èxit, la narrativa radiofònica de la crònica negra”.

Estrenat a Catalunya Ràdio d’ençà quatre anys, ha investigat vora 120 crims ocorreguts al nostre país en els últims anys i el seu succés es va estendre a TV3, que el va emetre durant l’inici del confinament. De fet, un jutjat de Sabadell va reobrir la causa Jubany gràcies al doble capítol que li havia dedicat Crims.

D’altra banda, el programa Què t’hi jugues de SER Catalunya s’ha endut el guardó al millor espai de ràdio de proximitat. Després de rebre el VII Premi Planes pel treball d’investigació, ara s’emporta un Ondas per “conjugar periodisme esportiu d’investigació i entreteniment en un format innovador i en un horari poc habitual”. L’espai radiofònic està dirigit per Sique Rodríguez amb la col·laboració d’Adrià Soldevila i Sergi Escudero.

Finalment, el Deforme Semanal Ideal Total que fan cada quinze dies Isabel Calderón i Lucía Lijtmaer a Ràdio Primavera Sound ha obtingut l’Ondas al millor podcast o programa d’emissió digital.

La gala d’entrega de la 68a edició dels Premis Ondas se celebrarà el 16 de novembre al Teatre Coliseum de Barcelona.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , ,