La situació a Ucraïna ha engendrat tones de propaganda a favor i contra de Putin. Ja se sap que en una guerra la primera víctima és la veritat. 

No justificarem pas les morts i la situació del poble ucraïnès ni amb el fet que altres conflictes siguin ignorats, ni amb el patiment també reduït al silenci que els russòfons del Donbass viuen del 2014 ençà. Les xarxes ja tenen autèntics professionals que s’hi dediquen.

Però sí que ens sembla important destacar els lligams entre George Soros i el president Zelensky.

Soros ha reconegut el seu paper a les revolucions carabassa d’Ucraïna i Geòrgia; d’altra banda, és amic de l’oligarca Igor Kolomoisky, que està implicat als Pandora Papers, trama de frau internacional. Kolomoisky va començar a emetre sèries de la productora de Zelensky, Kvartal 95, el 2012. A partir del 2016, a la sèrie “Servidor del poble”, emesa pel canal 1+1 de Kolomoisky, Zelensky hi feia d’un professor que arribava a president accidentalment. El 2019, amb l’ajut de Soros i Kolomoisky -qui és objecte d’investigacions al Regne Unit, Estats Units i Ucraïna- la realitat va superar la ficció quan Zelensky va arribar a president del país amb la no complida promesa de posar fi a la corrupció.

Llegeix articles amb temes relacionats: , , , , , ,